23.11.2017. 14:17
0
ISIL pogubio 15 svojih boraca, u Jalalabadu osam poginulih u samoubilačkom napadu
Islamska država pogubila je odsijecanjem glave 15 svojih boraca zbog međusobnog sukobljavanja u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangarhar, kazali su zvaničnici, dok je u odvojenom samoubilačkom napadu u glavnom gradu ove pokrajine, Jalalabadu, ubijeno najmanje osam osoba.

Tokom krvavog četvrtka u ovoj pokrajini, bombaš samoubica se raznio na okupljanju pristalica policijskog komandanta koji je smijenjen zbog ilegalnog otimanja zemlje, pri čemu je ubijeno osam osoba, javlja Reuters.

Zasad još niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, te se još uvijek ne zna ko stoji iza njega.

Glasnogovornik bolnice u Jalalabadu je potvrdio da je osam osoba ubijeno, a 15 ranjeno.

Attaullah Khogyani, glasnogovornik pokrajinske vlade, rekao je da je 15 boraca ISIL-a pogubljeno nakon niza međusobnih sukobljavanja unutar ove grupe. Pogubljenja su izvršena u bazaru Surkh Ab u distriktu Achin.

(Fena)

ISIL
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.