1.12.2017. 11:45
0
Šesti put pada tender zbog žalbe, još uvijek nema minibusa za Stari Grad
Minibusi za javni prevoz u općini Stari Grad i Sarajevo neće biti nabavljeni do kraja novembra kako je to ranije najavljeno, istakao je Haris Gušić v.d. direktor GRAS-a i privremeni upravitelj ove firme.

Ova informacija potvrđena je danas na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad koja je održana 30. novembra. Osim vijećnika u Općinskom vijeću sjednici su prisustvovali i mnogobrojni radnici GRAS-a, koji su svojim dolaskom dali podršku v.d. direktoru Gušiću, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, te Općinskom vijeću Stari Grad u namjeri da riješe dugogodišnji problem ove kantonalne firme.

Općinsko vijeće Stari Grad na održanoj vanrednoj sjednici (06. novembra) usvojilo je zaključak o izdvajanju 700.000 KM za kupovinu minibusa za prevoz građana u padinskim dijelovima Starog Grada.

- Obećali smo nabavku 25 minibusa za Općinu Stari Grad i grad Sarajevo. Obećao sam da će se to desiti do kraja novembra, međutim nažalost to nije moguće - objašnjava Gušić.

Kako kaže po šesti put obustavljena je procedura nabavke minibusa zbog žalbe firme Sejari koja tvrdi da konkurs nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Pojašnjava kako konstantno ista firma blokira proces nabavke.

- Trenutno smo zaustavili proceduru ali to ne znači da smo zaustavili nabavku. Izgubili smo prvu bitku ali nismo rat. Idemo dalje i kupit ćemo te kombije - rekao je Gušić, najavivši da neće odustati od rješavanja problema u firmi GRAS.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.