1.12.2017. 17:06
2
Plenković i Čović će razmotriti koje mjere će napraviti Hrvatska povodom presude ratnim zločincima u Haagu
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da će s predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem razmotriti koje mjere Hrvatska može u pravnom i političkom pogledu učiniti u vezi presude šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata.

 Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je rekao da su se u četvrtak sastali u neformalnom ozračju kako bi razmotrili okolnosti nakon drugostupanjske presude Haškog suda šestorici iz BiH, pri čemu su razgovarali o mogućim reperkusijama te presude, prije svega kako je ona primljena među Hrvatima u BiH i političkom vodstvu, prenosi Hina. 

Danas će na formalnom sastanku, dodao je, razmotriti koje mjere Hrvatska može učiniti u pravnom i političkom pogledu u vezi te presude.

Upitan hoće li tražiti analizu svjedočenja bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića u Haagu, s obzirom ne tvrdnje da je bilo lažno, Plenković je rekao kako misli da je bivši predsjednik dao priopćenje u vezi tih pitanja.

"Dopustite da danas prvo raspravim tu temu s predsjedateljem, da temeljito analiziramo novonastalu situaciju, pa ćemo onda komentirati", rekao je hrvatski premijer.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.