13.12.2017. 17:41
0
'Lukavac Cementu' pripala nagrada za uspješno poslovanje i ulaganja u BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) dodijelila je danas 'Lukavac Cementu' nagradu za dugogodišnje uspješno poslovanje i značajna ulaganja u BiH.
Ceremoniju „Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH“ FIPA organizira već godinama kako bi se istakli uspješni primjeri stranih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini i doprinose njenom razvoju. 

- Nagrada koju smo dobili znači nam mnogo, ona je potvrda i priznanje uspješnosti naših dosadašnjih  ulaganja i poslovanja. Upravo smo okončali treću investicionu fazu u vrijednosti od 20 miliona KM koju smo započeli 2013. Ulaganja su bila usmjerena  u za nas i BiH veoma važan projekt korištenja alternativnih goriva koji doprinosi sigurnom, efikasnom i ekološki prihvatljivom procesu proizvodnje cementa - istakao je Daniel Maschtovsky, finansijski direktor 'Lukavac Cementa', koji je danas primio ovo priznanje.

Dodao je da tom investicijom ujedno završavaju i predviđeni treći postprivatizacijski investicioni ciklus, kao i da vlastitim primjerom pokazuju da je BiH dobro mjesto za ulaganje i da se zajedničkim naporima može očekivati dalji napredak i razvoj Bosne i Hercegovine.

'Lukavac Cement' svojim investicionim projektima kontinuirano radi na povećanju udjela korištenja alternativnih izvora u svom energetskom bilansu, čime želi biti aktivni akter u upravljanju i zbrinjavanju otpada u BiH.

Zajednička, ali i pojedinačna obaveza svih uposlenika u 'Lukavac Cementu' je svakodnevni doprinos propisanim sistemima upravljanja kvalitetom i okolinskim upravljanjem.

Kvalitet i okolinsko upravljanje ugrađeni su u sve faze i aktivnosti nastanka proizvoda 'Lukavac Cement'a, a mnogobrojne nagrade i priznanja su samo dodatni podstrek za nova ulaganja i sprovođenje daljih projekata.

Fabrika cementa Lukavac d.d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini.

Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije, još 2008. je proglašena najvećom „green field“ investicijom i „Najboljim stranim investitorom“ u BiH.

Svojim odnosom i zalaganjem za očuvanje životne okoline stekla je naziv „Zelena fabrika cementa“ koji se temelji na certifikatima ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, u skladu sa najboljim evropskim praksama i standardima, saopćeno je.

(FENA/Ajla Hurko)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.