14.12.2017. 18:40
0
BiH na korak do izvoza mesa peradi u EU
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine obaviješten je od strane Direktorata za zdravlje i hranu, analize i revizije Evropske komisije (EK), da je dostavljeni akcioni plan za rješavanje dobivene preporuke zadovoljavajući, te je kao takav prihvaćen.

U narednom periodu očekujemo da Evropska komisija završi procedure izmjene Uredbe komisije (EZ) broj 798/2008, kako bi BiH bila uvrštena na listu zemalja iz kojih je dozvoljen izvoz mesa peradi u EU te odluke komisije 2007/777 EZ kako bi BiH bila uvrštena na listu zemalja iz kojih je dozvoljen izvoz proizvoda od mesa peradi u EU”, saopšteno je iz Ureda za veterinarstvo BiH…

Nakon završetka ove procedure i izmjena pomenutih pravnih propisa EU, Ured za veterinarstvo BiH će dostaviti Evropskoj komisiji listu objekata koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU kako bi isti bili uvršteni u relevantne liste koje uspostavlja i ažurira Evropska komisija i kako bi ti objekti mogli započeti sa izvozom svojih proizvoda u EU.


(Admir Oručević)

MesoIzvoz
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.