17.12.2017. 15:39
2
Dragan Čović na HRT-u: Možda smo trebali biti agresivniji, možda smo prije 20 godina trebali tražiti treći entitet
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u, urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

Na pitanje o presudama bosanskohercegovačkim Hrvatima, Čović je rekao kako se ona mora uvažavati, prenosi HRT.

- Imamo drugostupanjsku presudu koja je pravomoćna i treba vidjeti ima li načina da se ona preispita, mada ja mislim da takvo što nije moguće - rekao je Čović i ddao da se time trebaju baviti oni koji u ovom slučaju imaju direktni interes.

Čović kaže da je zločin zločin, iz kojeg god naroda dolazio.  

Mi smo pokazali otklon od svakog zločina, zločin je zločin i svatko tko ga je izvršio treba odgovarati - naglasio je.

Između ostalog, Čović je pokušao objasniti politički put njega i HDZ-a kroz propuste u prošlosti i htijenja u godinama koje dolaze.

- Možda smo trebali biti agresivniji, možda smo prije 20 godina trebali tražiti treći entitet. Mi smo izabrali drugi put i mi jedini tražimo da što prije dobijemo status kandidata EU, dok drugi traže krivca. Ako nam neko želi dobro, mi odmah moramo dobiti status kandidata i postat ćemo normalnija država. Sami pregovori sa EU su druga stvar - rekao je Čović komentarišući ciljeve HDZ-a BiH.

On je dodao kako je treći entitet danas ipak realna mogućnost u Bosni i Hercegovini.

- Mi ćemo imati jednakopravnost, pitanje je hoće li biti tri, četiri, pet ili šest federalnih jedinica. Također, ja mogu maštati o trećem entitetu, ali dvije trećine predstavnika mora izglasati promjenu ustava - objasnio je Čović.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.