18.12.2017. 20:45
0
Na Ambasadi BiH u Švicarskoj grafiti podrške Prliću i drugima, slomljen jarbol sa zastavom
Na zidovima Ambasade BiH u švicarskom gradu Bernu osvanuli su grafiti podrške čelnicima tzv. Herceg-Bosne, koje je Haški tribunal 29. novembra pravomoćno osudio za ratne zločine.

Fotografije koje je je na svom Facebook profilu objavio Safet Kurtović pokazuju ispisane grafite na zidovima, a naveo je i da je slomljen jarbol te skinuta zastava BiH. 

- Država BiH je napadnuta, međunarodno priznata, suverena država BiH - njen teritorij u Švicarskoj, ambasada BiH u Bernu je napadnuta. U nastavku su fotografije. Mediji, slobodni ste preuzeti materijal. Pozivam sve demokrate, poštene, pravedne i slobodoljubive ljude, organizacije i pojedince da najoštrije osude ovaj teroristički akt. Ujedno, pozivam državne institucije BiH da stanu u odbranu države - napisao je na svom Facebook nalogu Kurtović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.