3.1.2018. 11:50
0
Zdravstveni radnici u HNK održali štrajk upozorenja
Zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu održali su jednosatni štrajk upozorenja, kako bi na taj način upozorili Vladu HNK-a da otpočne pregovore oko potpisivanja kolektivnog ugovora.

Štrajk je održan u svim zdravstvenim ustanovama na području HNK-a u vremenu od 10 do 11 sati, javlja Starmo.

Zdravstveni radnici su se na štrajk odlučili nakon što su izostali bilo kakvi pregovori o novom kolektivnom ugovoru doktora medicine i stomatologije u HNK-u. 

Od kantonalne Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim kantonima.

Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 KM, te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe ljekara.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.