3.1.2018. 16:09
2
Beba koja je pronađena u kontejneru u Sarajevu bila blago prehlađena, bebi će se uskoro pronaći porodica
Sarajevska Općina Centar dat će podršku svim institucijama koje budu uključene u rješavanje životnog pitanja bebe koja je pronađena u kontejneru.

Načelnik te općine Nedžad Ajnadžić i direktor Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Adnan Podžo obišli su danas Kliniku za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje je smještena beba koja je pronađena u kontejneru u sarajevskoj ulici Koševo.

- Svi najviše priželjkujemo da se u njegovoj majci rodi ljubav i ovo se završi na najbolji mogući način - istakao je Ajnadžić te dodao da će Općina nagraditi osobu koja je savjesno postupila kada je pronašla bebu u kontejneru i policajce koji su pravovremenom reakcijom spriječili teže posljedice po zdravlje bebe.

Prema informacijama medicinskog osoblja Klinike za pedijatriju beba je bila blago pothlađena, ali nije imala po život i zdravlje opasnih posljedica.

Pružili su joj potrebnu njegu, a ona će ostati na klinici dok nadležne socijalne službe ne pronađu adekvatno rješenje.

- Dijete je otpušteno iz porodilišta jer je imalo uvezanu pupkovinu, i bila je umotana u dvije dekice što govori da je majka željela sačuvati od hladnoće - navode iz Klinike za pedijatriju.

Direktor Podžo pojašnjava da djetetu prvo treba dati ime i utvrditi mu jedinstveni matični broj. Nakon toga će tražiti najbolje moguće rješenje, a to je hraniteljska porodica.

Beba je pronađena na području općine Centar, tako da će nadležnost za njeno zbrinjavanje imati Služba socijalne zaštite ove općine, saopćeno je te općine.

(Fena)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.