15.1.2018. 13:09
0
Na Rači otkriveno 15.450 eura bez dokumentacije
Oduzeta četiri falsificirana dokumenta

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 14.1.2018. godine oduzeli su falsificiranu putnu ispravu Belgije prilikom pregleda stranog državljanina, a za koju je utvrđeno da se potražuje i kao ukraden/izgubljen dokument. Prethodno je strani državljanin otkriven u ilegalnom prelasku državne granice, bez ikakvih identifikacijskih dokumenata, u graničnom pojasu na području Trebinja i izjavio da dolazi iz Alžira. Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju strani državljanin je lišen slobode. U skladu sa Zakonom o strancima prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje. 

Dan ranije, 13.1.2018. službenici JGP Brod oduzeli su dvije iskaznice za vozača za koje postoje osnova sumnje da su falsificirane pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Teretnim motornim vozilima upravljali su D.K. (1986.), državljanin Republike Hrvatske i M.O. (1984.), državljanin BiH. 

Na MGP Rača pri ulasku u BiH 12.1.2018. oduzeta je falsificirana dozvola CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) koju je prilikom granične kontrole na uvid dao M.J. (1981.). Bh. državljanin kontroliran je u teretnom motornom vozilu Daf, bh. registarskih oznaka. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima.

Na Rači otkriveno 15.450 eura bez dokumentacije

Službenici Granične policije BiH 13.1.2018. spriječili su pokušaj nezakonitog prijenosa 15.450 eura na MGP Rača pri izlasku iz BiH. Novac je otkriven prilikom pregleda R.S. (1965.), državljanina BiH i Republike Srbije, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. U toku je daljnji rad na ovom događaju. 

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Zvornik 12.1.2018. lišili su slobode J.E. (1993.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Karakaj i predat službenicima Sudske policije Bijeljina. Istoga dana, na MGP Rača na ulasku u BiH lišen je slobode G.M. (1986.) jer je za njim Policijska stanica Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Bijeljina bh. državljanina predali su službenicima PS Prijedor.   

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.