17.1.2018. 10:18
0
"DF neće podržati Budžet za 2018. godinu, Vlada FBiH nas zadužuje bez pokrića"
Zastupnik DF-a u Federalnom parlamentu Mahir Mešalić rekao je da ta stranka neće podržati Budžeta za 2018. godinu, na današnjoj sjednici Parlamenta.

„Vlada nas bez pokrića zadužuje za novih 600 miliona KM, i DF to neće podržati“, rekao je Mešalić za novinsku agenciju Patria.

„Osim toga, u Budžetu nisu dovoljno zastupljeni borci, ratni vojni invalidi, socijalna davanja se ne tretriju na korektan način“, dodao je Mešalić.

Vlada FBiH je predložila Budžet u iznosu većem od 2,8 milijardi KM, što je povećanje za 135 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji budžet.

Mešalić smatra da je to prenapuhan Budžet, te da je realno da Budžet FBiH za 2018. godinu iznosi 2,2 milijarde KM. 

Ne usvoji li da danas koalicija SDA, SBB i HDZ BiH  Budžet FBiH za 2018. godinu, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara treba raspustiti oba doma Parlamenta, onako kako nalaže Član 16. Ustava FBiH.  

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović rekao je ranije za Patriju da je će HDZ BiH preko Budžeta „rušiti“ parlament, ako se na dnevnom redu Parlamenta nađe Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata koji su predložili SDP i DF, a koji ne odgovara HDZ-u BiH.

„Mislim da je politički HDZ igrao na kartu da se Budžet ne usvoji da bi se predsjedniku Federacije dala moć odnosno oružje u ruke da sistemom ucjene odlučuje da li će raspustiti Parlament“, rekao je Dunović.

Bez Budžeta za ovu godinu bila bi zaustavljeni svi kapitalni projekti u FBiH.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.