20.1.2018. 10:14
0
Lijanović: Delibajrić i Hublić iskaz su promjenili za 350.00KM
Reakcija kandidata za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine Jerke Ivankovića Lijanovića nakon jučer objavljenog teksta CIN-a :
"Žao mi je što mediji i dalje prenose i nasjedaju na djelimične i do kraja neistražene informacije iz kojih javnost izvodi krive zaključke. Primjer je upravo posljednji preneseni tekst CIN-a u kojem su objavljeni iskazi Delibajrića i Hublića.

 Ono što je istina, a što javnost ne zna jeste da Delibajrić i Hublić imaju dva iskaza, jedan u kojem kažu da nikome nisu ništa morali davati i da nisu davali, a da su uredno dobivali poticaje. Drugi iskaz za šta postoje dokazi, dali su nakon ucjenjivanja od strane istražnih organa i kupovanja od strane aktualne vlasti te nakon što ih je savjetovao o tome šta bi bilo za njih dobro da kažu, kako su i sami rekli, njihov komšija policijski inpektor. Nakon svega navedenog su promijenili iskaz koji im je plaćen sa cca 350.000 KM što ne sumnjam da je za njih dobro. 

CIN nije naveo da su i u promijenjenom iskazu rekli da ih niko nije kontaktirao prije nego što su dobili rješenje o dodjeli poticaja koje sam im ja potpisao tek navodno nakon toga, što isto potvrđuje da ih ja nisam ucijenjivao jer su ostvarili prava koja im pripadaju iz domena Ministarstva poljoprivrede. Govori se u tekstu i da ih je neko ucijenjivao za plaćanje poticaja, pokazujući im SMS poruku od mene. Ja imam isti broj telefona posljednjih 15 godina poznat svima koji su imali samnom kontakte, pa i predstavnicima medija. Tražili smo da se to provjeri i da li je poruka poslana sa mog telefona te da li je takva poruka ikada stigla na telefon te osobe koja im je navodno pokazala tu poruku ali te činjenice Tužilaštvo nije htjelo prezentirati kao materijalni dokaz izvodom SMS poruka iz telekoma za te brojeve iako je to jako jednostavno jer su vjerojatno provjerili i vidjeli da takve poruke nije bilo. 

Očito je da ja nisam niti sam mogao ucijenjivati ikoga za plaćanje poticaja s obzirom da ja kao ministar poljoprivrede nisam imao nikakav utjecaj na plaćanje poticaja i to nije bilo u mojoj nadležnosti.

Ovaj primjer upravo slikovito govori koliko je ovaj pokušaj osuđivanja mog rada zasnovan na lažnim iskazima koji su plaćeni ogromnim novcem od strane moje političke kunkurencije kako bi zaustavili moju pobjedu na narednim izborima. Sreća je da naši stanovnici prepoznaju očiglednost slučaja i da žele promjene na Općim izborima 2018, godine", rekao ej Lijanović.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.