20.1.2018. 11:09
0
Korajlić: Terorističke organizacije uvijek kuju zavjere
Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA, Nedžad Korajlić gostujući na N1 televiziji govorio je o sigurnosnim izazovima kojim je okružena BiH.

Američki State Department je u svom izvještaju upozorio sve potencijalne putnike i turiste na mjere pojačanoga opreza ako se odluče na putovanje u BiH. 

- Sve ozbiljne zemlje procijenjuju stanje sigurnosti u regijama, državama. BiH također vrši takve procjene što možemo vidjeti na stranicama ministarstva vanjskih poslova. Nema više klišea djelovanja terorističkih organizacija i organizovanog kriminala. Oni djeluju svugdje u svako vrijeme. Razlika je u načinu reakcije na određen zločin - kazao je Korajlić.

Korajlić je kazao da je BiH imala neke spore reakcije na sigurnosne izazove, što doprinosi formiranju takve slike.

- Mi smo imali neke izuzetno spore reakcije, a istovremeno vidimo nemogućnost dogovora oko izbora oficira za vezu sa EUROPOL-om. Zvanična informacija je usporena jer nemamo riješen taj sistem funkcionisanja prema EUROPOL-u, a te stvari loše utiču - kazao je Korajlić.

Dodao je da terorističke organizacije "uvijek kuju zavjere".

- Terorističke organizacije uvijek kuju zavjere. U posljednje vrijeme imamo stabilnu situaciju u KS, ali teško je očekivati od ministra ili nekog ko je odgovoran da preko noći izmjeni situaciju. To je jedan proces koji zahtjeva vrijeme - istakao je Korajlić. 

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.