23.1.2018. 15:21
0
Nezavisni blok: 31. januara raspravljati o slanju u Brisel nelegalnih podataka vlasti RS-a
Nezavisni blok će putem svojih poslanika u Predstavničkom domu tražiti da se na sjednici ovog doma 31. januara raspravlja o slanju u Brisel nelegalnih podataka vlasti Republike Srpske o popisu stanovništva od strane predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Denisa Zvizdića.

Čitav proces pregovora sa EU-om, počevši od mehanizma koordinacije, pa sve do Upitnika Evropske komisije potpuno je vođen netransparentno, a Parlament Bosne i Hercegovine je kao najviše zakonodavno tijelo u zemlji potpuno neinformirano o ovom pitanju.

Pregovori sa EU-om ne smiju biti predmet trgovine neuspješnih aktuelnih političkih lidera i njihovih privatnih interesa.   

- Ako predsjedavajući Zvizdić tvrdi da će EK prihvatiti samo popis državne Agencije za statistiku, zašto onda uz taj šalje i nelegalni popis vlasti RS-a, ima li on napismeno takav stav? Nećemo šutjeti onima koji se nisu u ratu borili za ovu zemlju, a sada hoće da je prodaju zarad vlastitih interesa.

Ako ne može posebna sjednica Parlamenta o ovome, koju ćemo tražiti, onda naredne sedmice tražimo odgovore i nećemo odustati od njih. Također, insistirat ćemo da sjednici prisustvuje i direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić. Ova prodaje institucija države, nažalost, može biti model za buduće odnose u ovoj zemlji što je pogubno – poručili su iz NB-a.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.