25.1.2018. 13:03
0
UIOBiH - Otkriveni nelegalni duhan i sportska oprema vrijedni 32.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su u dvije odvojene akcije oduzeli duhan i sportsku opremu u vrijednosti 32.000 KM.

Tokom kontrole na putnoj komunikaciji Brčko-Šamac, u teretnom motornom vozilu otkrili su robu stranog porijekla bez zakonom propisane dokumentacije.

-Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, su tom prilikom koristeći stečeno znanje putem programa EXBS, kao i specijalističku opremu za pregled vozila, pronašli i oduzeli razne patike, farmerke i majice - saopćeno je iz UIO.

Također, na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Tuzla, su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH, otkrili  i oduzeli 120 kg sitno rezanog duhana, od osobe inicijala S.Ć.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.