3.2.2018. 13:57
0
Veliko nevrijeme zahvatilo Hercegovinu
Veliko nevrijeme zahvatilo je cijelu Hercegovinu, ali još nema prijava većih šteta, potvrđeno je Srni u Regionalnom operativnom centru Civilne zaštite.

Jak vjetar i padavine najviše su noćas zahvatile opštinu Gacko, gdje je samo za protekla 24 sata palo 136,5 litara kiše po metru kvadratnom. Stanovnici ove opštine kažu da olujni vjetar nosi sve pred sobom. 

Na području Trebinja udari juga jutros su dostizali brzinu od blizu 90 kilometara na čas, elektro i vodosnabdijevanje grada je uredno, osim u Trebinjskoj šumi, gdje povremeno dolazi do nestanka električne energije.

U pojedinim dijelovima grada vjetar je rušio i stabla iz korijena, te prevrtao kontejnere.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje Srni je potvrđeno da su jutros gasili zapaljen "audi A4" ispred porodične kuće u naselju Gorica.

U požaru je izgorio prednji dio vozila, a pretpostavlja se da je riječ o samozapaljenju.

(Srna/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.