10.2.2018. 21:15
0
Jozo Barišić: Politika Dragana Čovića je izluđivanje Hrvata u BiH i u Hrvatskoj
Potpredsjednik Hrvatska stranke BiH Jozo Barišić pozvao je predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića na prizemljenje, a poručio je i to da Čović treba prestati glumiti političku žrtvu i hrvatskog mesiju po regiji, a naročito Zagrebu, te da se vrati u pregovaračku zbilju sa bošnjačkim vođama i relaksira napete odnose između Hrvata i Bošnjaka.

Barišić je apelirao i na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne inati i da za pregovaračkim stolom ponudi Hrvatima kompromis.

„Sve svađe i sukobi se prelamaju preko leđa izmiješanih i ojađenih naroda, a poglavito trpi povratnička populacija. Izborni zakon je definitivno nemoć i jedno od brojnih neispunjenih obećanja  Dragana Čovića“, rekao je Barišića. Predsjednika HDZ-a BiH  nazvao je samoproglašenim hrvatskim vođom. Smatra da je kratkoročnog vijeka politika Dragana Čovića koju je nazvao minipulacijom te „izluđivanje Hrvata i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.“

Barišića smatra da se ne može mjenjati Izborni zakon samo u Federaciji, jer bi to imalo za cilj da samo  Čović ponovo može biti izabran u Predsjedništvo BiH.

Barišića je ošto kritizirao Čovića i ocijenio da „kako se predsjednik HDZ-a BiH ponaša i koliko često boravi u Hrvatskoj te kakvu morbidnu kampanju vodi“,  ne bi ga čudilo da jednoga dana Čović ne bude kandidat za predsjednika Hrvatske. Barišić je Čovića nazvao narcisoidnim političkim umišljenikom i beogradskom marionetom, te produženom  rukom predsjedika Srbije Aleksanda Vučića

Iz Hrvatske stranke BiH pozvali su „sve progresivne političke snage u RS i u cijeloj BiH na  kompromis i poštivanje ljudskih prava i hrabro ispunjavanje evropskih standarda kako bi ova  opljačkana zemlja ušla u EU i prije 2025. godine. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.