12.2.2018. 14:15
0
Konaković još jednom potvrdio da neće dati ostavku na mjesto premijera KS
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković održao je danas konferenciju za medije na kojoj je još jednom potvrdio da neće ponuditi ostavku te da, ukoliko neko želi, skupi 18 ruku i to učini.

On je govorio i o razlozima napuštanja SDA te o tome kako će Vlada na čijem je čelu nastaviti raditi.

- Budžet je usvojen i to je najvažnije. Ministri će nastaviti svoje obaveze i oko Vodovoda i GRAS-a. Kriminal u ZOI'84 postoji i dio smo prezentovali javnosti. Tri ozbiljna privrednika su mi donijeli dokaze da su davali direktoru tri posto za dobijene poslove – kazao je Konaković.

Na pitanje da li je nakon napuštanja SDA, najbliži opciji A-SDA, on je ponovio da postoje razgovori sa tom strankom.

-Imali smo razgovore. To su korektni ljudi koji su prošli kroz slične probleme i vrlo su uspješni u Krajini. Nemamo vremena da pravimo novu infrastrukturu u cijeloj državi – dodao je Konaković.

On nije želio govoriti niti licitirati imenima poslanika koji će također napustiti SDA.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.