14.2.2018. 16:20
0
Salkić se ne boji Dodikovih prijetnji
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska komentirao je danas uoči sjednice Predsjedništva SDA posljednja dešavanja sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom koji je smanjio Salkiću plaću.

On je novinarima kazao da svoj posao radi prvenstveno zbog ispravljanja nepravde "mom narodu i mojoj domovini i posao koji radim ne radim zarad novca."

- Milorad Dodik nema ni po kom osnovu pravo da meni smanjuje platu, jer smo u istom rangu. Bili smo zajedno na izborima, on je pobijedio za predsjednika, a ja za potpredsjednika. To što mi ne živimo u pravnoj državi, da se vrednuju prava podjednako, što se ne poštuje ustav, zakoni, to je sad drugo pitanje i zašto ljudi ne žele pravnu državu. Dobio sam danas rješenje, koeficijent sa 3,6 smanjen je na 2,8 i vidjet ćemo kolika će to plata biti - kazao je Salkić. 

Salkić je kazao da je glavni problem "izrečena prijetnja spram mene prema meni lično, a ja to doživljam i kao prijetnju lično i prema mojoj prodici i svim Bošnjacima na prostoru entiteta RS da ja pazim šta pričam i da se discipliniram, da me oni ne bi disciplinirali."

- I dalje ću ukazivati na diskriminaciju, ne bojim se Dodika i njegovih prijetnji i poručujem mu da se ponovo vidimo na izborima - kazao je Salkić. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.