22.2.2018. 12:34
0
Optužnica protiv uhapšenih u akciji "Rover"
Troje optuženih terete se da su kao dio organizirane skupine, sudjelovali u krijumčarenju veće količine opone droge marihuana-„skunk“, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

1. BALAVAC SREBRENKA, rođenog 1962. godine u Stocu, 
2. BALAVAC SMAILE, rođene 1966. u Mostaru,
3. HRSTIĆ NIKOLE, rođenog 1964. godine u Ljubuškom.
Optuženi se terete, da su tijekom 2017. godine, kao dio organizirane skupine koju je organizirao optuženi Balavac Srebrenko, sudjelovali u krijumčarenju i daljoj prodaji na ilegalnom narko-tržištu u BiH, veće količine opojne droge marihuana-„skunk“, koju su nabavljali od njima poznatih osoba sa područja Crne Gore, te nakon toga krijumčarili na područje Bosne i Hercegovine i vršili prepakiranje i dalju distribuciju droge na području Mostara, Hercegovine i BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata prokrijumčarili u BiH najmanje 9 kilograma opojne droge marihuana-„skunk“, koju su prodali na području BiH, za iznos od oko 25 000 KM, a pretresom objekta koji su koristili optuženi, pronađena je i oduzeta opojna droga marihuana-„skunk“, od količini od oko 1 kilograma. 

Optuženi se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH.

Također, prilikom pretresa objekta koji koriste optuženi Balavac Srebrenko i Balavac Smaila, pronađena je i oduzeta prepravljena vojna puška i jedna bomba M-75, čija nabavka i držanje građanima nikako nisu dozvoljeni, te se navedeni terete i za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija iz članka 371. KZ FBiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.