22.2.2018. 19:15
0
''Rekao sam da se razmotri davanje oružja nastavnicima koji znaju da ga koriste''
Američki predsjednik Donald Trump negirao je danas da je predložio da se oružje da nastavnicima kako bi se spriječili incidenti u školama i dodao da je predložio da se razmotri da oružje dobiju nastavnici koji znaju da ga koriste.

"Nikad nisam rekao 'dajte nastavnicima oružje' kao što tvrde lažne vijesti CNN i NBC. Ono što sam rekao je da se razmotri mogućnost davanja 'skrivenog oružja nastavnicima koji znaju da ga koriste, s iskustvom vojne ili specijalne obuke - samo najboljim", naveo je Trump na Twitteru.

Tramp je sinoć na sastanku s učenicima srednje škole sa Floride koji su preživjeli napad u kojem je ubijeno 17 učenicima i profesora, rekao da podržava da neki nastavnici i drugi zaposlenim u školama nose skriveno oružje kako bi se spriječili upadi.

On je danas rekao da bi 20 posto nastavnika moglo da reaguje oružjem "ako bolesni divljak dođe u školu s lošim namjerama".

"Veoma obučeni nastavnici bi služili kao odvraćanje za kukavice koje to rade. Daleko veća prednost sa mnogo manje troškova nego čuvari. Škola 'bez oružja' je magnet za loše ljude. NAPADI BI BILI OKONČANI", dodao je Trump, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.