23.2.2018. 15:04
3
Inzko pozvao mlade na aktivniji angažman
Građani, posebno mladi ljudi, koji će u oktobru prvi put glasati na izborima, mogu promijeniti stanje u sredinama u kojim žive i želio bih vas sve zamoliti da na dan izbora iskoristite svoje biračko pravo, rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.

Govoreći tokom javnog foruma u Milićima, u organizaciji Evropskog pokreta, visoki predstavnik je pozdravio Strategiju za proširenje za područje zapadnog Balkana, koju je nedavno usvojila Evropska komisija.

Visoki predstavnik je naglasio da je BiH danas zemlja čiji građani žive u miru, "no iako smo daleko odmakli od faze rekonstrukcije zemlje, BiH se mora nastaviti razvijati".

- Početna tačka je efikasan i funkcionalan sistem vladavine prava u kojem niko nije iznad zakona - poručio je Inzko.

U svom obraćanju učesnicima foruma, Inzko je pozvao mlade iz različitih sredina, različitih kantona i iz oba entiteta da pronađu područja od zajedničkog interesa i da zajedno rade kako bi se jasnije čuo njihov glas, saopćeno je iz OHR-a.


(Fena/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.