28.2.2018. 12:34
1
Preda: Čestitam Zvizdiću i svima koji su radili na upitniku
Sretan sam što je Bosna i Hercegovina danas nakon skoro 15 mjeseci, predala odgovore na upitnik Evropske komisije, objavio je Cristian Dan Preda, izvjestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju. Preda se oglasio na društvenim mrežama povodom svečane ceremonije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- Čestitam predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću i svima koji su bili uključeni na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, kao i Direkciji za evropske integracije koju vodi Edin Dilberović. Njihov zajednički napor u ispunjavanju ovog teškog zadatka na putu ka EU treba biti prepoznat u potpunosti. Nadam se da će ti napori omogućiti državi da napreduje ka kandidatskom statusu - rekao je Preda.

U isto vrijeme, kako je naveo, želi podvući da je ovo jedan od prvih koraka ka dobijanju mišljenja Evropske komisije.

- Pozivam bh. vlasti na svim nivoima da nastave raditi kako bi se izbjegle odgode na evropskom putu. Dostavljanje odgovora je veoma pozitivan korak, ali usvajanje svih reformi, posebno onih koje se tiču borbe protiv korupcije, depolitizacije pravosuđa i reforma javne administracije i osnovih prava se mora ubrzati, ako BiH želi kandidatski status - poručio je Preda.

(FENA/Ajla Hurko)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.