1.3.2018. 17:00
0
NSRS organizovala sjednicu uprkos Danu nezavisnosti BiH: Poslanici "Domovine" nisu prisustvovali sjednici
Poslanici Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS), zbog obilježavanja Dana nezavnosti Bosne i Hercegovine, 1.marta, nisu prisustvovali danas sjednici entitetskog parlamenta, rekao je Feni poslanik "Domovine" Nedim Čivić.

Obavijestili su, kaže, rukovodstvo parlamenta da će biti odsutni tokom skupštinskog zasjedanja, jer 1.mart smatraju i svojim praznikom, koji treba da obilježe.

Čivić kaže da danas ima i aktivnosti koje su povezane sa obilježavanjem 1. marta u RS-u.

-Danas sam na tribini u Srebrenici – rekao je Čivić.

Srpski predstavnici vlasti u bh. entitetu RS ne priznaju 1.mart kao praznik i Dan nezavisnosti BiH, jer, kako kažu, za to ne postoji zakonski osnov.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.