4.3.2018. 21:40
1
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u posjeti Kosovu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić boravi u trodnevnoj posjeti manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

Posjetu je započeo obilaskom manastirskog kompleksa Pećke patrijaršije, kojom prilikom je razgovarao s mati Haritinom, vršiteljicom dužnosti igumanije Pećke patrijaršije, koja je Ivanića upoznala sa situacijom i problemima s kojima se susreće sestrinstvo manastira, koje ni u najtežim danima nije napuštalo ovu svetinju.

Ivanić je obišao i manastir Visoki Dečani gdje je sa igumanom Savom Janjićem razgovarano o životu u manastiru i problemima s kojima se susreću.

Član Predsjedništva BiH Ivanić posjetu Kosovu danas nastavlja obilaskom Velike Hoče, a u Prizrenu će obići Saborni hram svetog Đorđa, Crkvu Bogorodice Ljeviške, Bogosloviju i Manastir svetih arhangela, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Četiri crkve manastira Pećke patrijaršije i manastir Visoki Dečani su na Listi kulturne baštine UNESCO-a.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.