7.3.2018. 13:22
0
Dženaza Sabitu Hadžiću bit će klanjana sutra u Hrasnici
Dženaza Sabitu Hadžiću, nekadašnjem istaknutom košarkašu Bosne i selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine, bit će klanjana sutra poslije ikindija-namaza u 15.30 sati u Hrasnici. Ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

Komemoracija će također biti održana sutra sa početkom u 11 sati, u Domu mladih Centra Skenderija. Hadžić je umro u subotu u 61. godini nakon što je u februaru pretrpio moždani udar te su ga ljekari u turskoj Antaliji držali u stanju inducirane kome, prenosi Avaz.
Hadžić je s Bosnom kao igrač tri puta bio prvak bivše Jugoslavije (1978, 1980, 1983), kao i prvak Evrope (1979). Sarajevskom klubu donio je i prvu titulu prvaka Bosne i Hercegovine kad je 1999. s klupe predvodio sarajevske "Studente".

Četiri puta Hadžić je kao selektor predvodio seniorsku reprezentaciju BiH na završnicama evropskih prvenstava (1997, 1999, 2001, 2011). Bio je član reprezentacije bivše Jugoslavije koja je osvojila bronzanu olimpijsku medalju 1984. u Los Anđelesu, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.