13.3.2018. 10:40
0
Generalni direktor WIPO-a u posjeti BiH
Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francis Gurry boravit će 14. i 15. marta u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu Gurry će se sastati s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine i održati predavanje o temi „Uloga intelektualnog vlasništva u modernoj ekonomiji“ u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Sarajevu, najavljeno je iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Planirano je da se sastane sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, dopredsjedateljem Vijeća ministara BiH i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i direktorom Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipom Merdžom. 

Francis Gurry nalazi se na čelu WIPO-a kao generalni direktor od 1. oktobra 2008. godine. U maju 2014. imenovan je na drugi šestogodišnji mandat koji traje do septembra 2020. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Melbourneu, doktorirao na Univerzitetu u Cambridgeu, počasni je profesor i ima počasne doktorate s univerziteta u većem broju zemalјa.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) je agencija Ujedinjenih naroda koja predstavlja globalni forum za usluge intelektualnog vlasništva, politiku, informacije i suradnju. WIPO broji 191 državu članicu i Bosna i Hercegovina je punopravna članica te organizacije.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.