19.3.2018. 11:30
1
Konaković: Za nerad u Sarajevu nisu krivi ni Dodik ni Čović
Zastupnici Skupštine KS na današnjoj sjednici glasat će o nepovjerenju Vladi KS i premijeru Elmedinu Konakoviću. Klub SDA je pokrenuo smjenu nakon što je Konaković izašao iz te stranke.

Obraćajući se zastupnicima Konaković je rekao da je Vladu peuzeo nakon mandata koji je bio najgori u historiji ove Skupštine, ali da su danas rezultati njegove vlade danas ipak vidljivi. Za izostanak većih reformi optužio je političa previranja u Kantonu Sarajevo. Rekao je da u Sarajevu nema ni SNSD-a, ni HDZ-a, ni Dodika ni Čovića, i bilo koga drugog ko bi mogao biti alibi „zbog čega nismo radili.“

„To je samo politička trgovina kako bi pojedinci imali pravo kroz političke partije biti na čelu stranaka i onda njih tretirati kao svoje i praviti ovo što se godinama pravilo u Kantonu Sarajevo'', rekao je Konaković.

Da bi Konaković bio smijenjen sa pozicije premijera KS potrebno je da za tavku odluku glasa 18 zastupnika. Osim Kluba SDA-a smjenu Konakovića najavili su podržati SBB, BPS kao i još nekoliko zastupnika.

Opozicija u Skupštini KS konačnu odluku donijet će na samoj sjednici. Još uvijek je najasno kako bi eventualno bila izglasana nova Vlade, obzirom da u ovom momentu nema potrebne parlamentarne većine. 

(NAP/Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.