19.3.2018. 13:38
0
''SDA tražila da Halilović ne bude izabran za komesara''
FOTO: n1
Danas je u Sarajevu na rasporedu 39. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se nalazi samo jedna tačka dnevnog reda, a to je glasanje o Prijedlogu o nepovjerenju Vlade KS.

Tokom izlaganja o radu Vlade KS, ali i ličnom angažmanu u Kantonu Sarajevo, jedan poslanik u Skupštini KS je Konakoviću dobacivao, nakon čega je aktuelni premijer kazao:

"Tišina. Nemojte dobacivati. Nemojte me vući za jezik. Ja pokušavam biti parlamentaran. Nemojte me vući za jezik", poručio je premijer KS Elmedin Konaković, prenosi N1.

"Kod izbora novog komesara MUP-a KS čelnici SDA od mene su tražili da izvršim uticaj da gospodin Halilović ne bude izabran za komesara, zato što nije javio uhapšenim članovima SDA da će biti uhapšeni. To je živa istina. O tome sam izvjestio neke ljude", izjavio je pred poslanicima Skupštine KS premijer Elmedin Konaković koji je istakao da je rezultat toga danas bolja sigurnosna situacija.

Podsjetimo, u Prijedlogu se pored ostalog obrazlaže da premijer KS-a Elmedin Konaković, kojeg je predložio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za funkciju premijera KS-a, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini.

Konaković je krajem januara podnio ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije, nakon burne sjednice Izvršnog odbora stranke, a ubrzo je napustio i stranku. Između ostalog, bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar, prenosi N1.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon toga je zahtijevao od Konakovića da, obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS. 

U međuvremenu, Konaković je predstavio novu političku stranku "Narod i pravda" čiji će osnivački skup biti održan 22. marta.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini KS Mirza Čelik kazao je ranije da će devet zastupnika SDA zajedno sa devet zastupnika koji čine parlamentarnu većinu, izglasati nepovjerenje Vladi KS-a, prenosi N1.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.