19.3.2018. 15:28
0
Nikšić: Pozivamo Komšića da povuče jednostranu kandidaturu
Na vanrednoj pres-konferenciji SDP-a, lider te partije Nermin Nikšić pozvao je lidera DF-a Željka Komšića da povuče, kako je kazao, jednostranu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

"Pozivamo Željka Komšića da povuče svoju jednostranu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH", kazao je Nikšić na Konferenciji te dodao da bi se na ovaj način stvorio prostor za kandidiranje zajedničkog kandidata, prenosi N1.

On je izrazio svoje žaljenje, kako je rekao, što DF 15. juna nije tada prihvatila prijedlog SDP-a da pokrenu proces kako bi došli do iznalaženje modela ujedinjenja dvije političke partije.

"Pozivamo DF da svoju ozbiljnost u predizbornoj kampanji demonstrira izlaskom iz vlasti u USK gdje su vlast sa Strankom demokratske akcije", naveo je Nikšić.

Kako je naveo, ne pada mu na pamet da potpiše akt kojim će se ugasiti SDP.

"Bez ikakve dileme, SDP je potpuno posvećen saradnji građanskih stranaka sa jednim jedinim ciljem, pobjedom na izborima 2018. godine. Mi na svaki način uvažamo identitet NS, DF i GS i ne žlimo na bilo koji način ugroziti njihov identitet", naveo je Nikšić te izrazio spremnost da se o eventualnom ujedinjenju razgovara nakon izbora, prenosi N1.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.