23.3.2018. 9:40
0
Veterinarski fakultet otvara prvu stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce
Veterinarski fakultet u Sarajevu iduće sedmice otvoriti će prvu bosanskohercegovačku stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce.

Kako je istaknuo za Fenu dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, ta obrazovna institucija otvaranjem takve ordinacije svojim dodiplomcima i postdiplomcima, od sada, nudi novi vid edukacije, a to je oblast veterinarske stomatologije.

- Educirali smo kadrove i vlastitim naporima, u sklopu klinika Fakulteta, stvorili savremenu specijalističku veterinarsku stomatološku ordinaciju. To znači, potpuna stomatološka usluga od ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, te endodontološko liječenje zuba, pa sve do liječenja parodontalnih bolesti i stomatitisa - kaže Fejzić.

Dodao je da će se, uz opću anesteziju, operacije raditi savremenim dijagnostičkim metodama, a stanje zuba prije i poslije zahvata procijenjivat će se radioviziografijom (RVG metoda).

Početak rada ordinacije planiran je za 27. mart.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.