30.3.2018. 10:07
0
Pregovori se nastavljaju: Osigurane uredne isporuke prirodnog gasa za Federaciju BiH
Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić oglasio se jutros saopćenjem za javnost u kojem kaže da su osigurane uredne isporuke prirodnog gasa za Federaciju BiH.

Time će svim potrošačima biti osigurane potrebne količine ovog energenta. Po pitanju danjnjih pregovora sa Sarajevo-gasom Istočno Sarajevo javnost će biti bjagovremeno obaviještena – kazao je Salkić.

Podsjećamo, jučer je smanjenje isporuke gasa Sarajevu a što je ocjenjeno kao ucjena od Istočnog Sarajeva, jer Sarajevo-gas Istočno Sarajevo traži isplatu milion KM za 2015. godine, za što Salkić kaže da nema pravnog osnova.

Ovo je ucjena Istočnog Sarajeva prema građanima Sarajeva - rekao je Salkić za NAP. Dodao je da iz Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo pod krinkom kvara na gasnoj mreži, od BH Gasa traže isplatu retroaktivno milion maraka.
Pihvatili smo povećanje transporta kroz Republiku Srpsku za 2018. godinu, ali ne i za ranije godine - rekao je Salkić.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.