9.4.2018. 23:00
0
SDA: Velika podrška članova i simpatizera povjereništvu OO SDA Banovići
Stranka demokratske akcije (SDA) održala je večeras u Banovićima skup na kojem je, kako se navodi u saopćenju, oko 500 članova i simpatizera SDA dalo jasnu i nedvosmislenu podršku predsjedniku povjereništva OO SDA Banovići Begi Gutiću i SDA kao jedinoj državotvornoj stranci te predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

Prisutnima su se obratili Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Amir Fazlić predsjednik Kluba poslanika SDA u Zastupničkom domu PS BiH i predsjednik kantonalnog povjereništva TK, Denijal Tulumović predsjednik OO SDA Živinice, član kantonalnog povjereništva TK i član glavnog odbora SDA TK, zatim Fahrudin Skopljak bivši ministar u Vladi TK, predsjednik povjereništva SDA Banovići i bivši premijer Vlade TK Bego Gutić, Minela Agić članica kantonalnog povjereništva AŽ SDA i Safet Softić potpredsjednik SDA BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH.

-Bego Gutić je istakao da je formiranje novih političkih partija na ovim prostorima pokušaj falsificiranja ideja rahmetli Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića i falsificiranje ideje i ciljeva SDA. Također je izrazio svoje zadovoljstvo zbog prisustva Safeta Softića, Banovićanina, koji je nakon skoro 6 godina ponovo dobio priliku da se obrati članovima SDA Banovići, a bio je odbačen i proglašen izdajnikom od strane osnivača nove političke partije u vrijeme dok su još vodili OO SDA Banovići, a Safeta Softića proglasili za izdajnika. Vrijeme je pokazalo ko su pravi izdajnici naroda i države, a ko živi i radi poštujući ideju SDA i ideju države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Amir Fazlić je naglasio „važnost patriotizma koji posjeduju pristalice SDA“ te dao podršku Begi Gutiću i Safetu Softiću u predvođenju procesa unutar SDA na prostoru Banovića.

U svom obraćanju Šefik Džaferović, je ukazao na važnost očuvanja jedinstva unutar SDA, jer „jedino jaka SDA znači i jaku državu Bosnu i Hercegovinu.“ Također je dao podršku radu OO SDA Banovići u narednom periodu i kazao kako se „nije smjelo dozvoliti da Safet Softić bude protjeran iz Banovića niti se smjelo dozvoliti da vlada na čelu sa premijerom Gutićem uprkos odličnim rezultatima bude smijenjena“.

-Posebno je emotivno govorio Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH, koji dugo vremena nije imao priliku da se obrati građanima Banovića i bio je odbačen zbog istih ili sličnih razloga zbog kojih je smijenjena Vlada TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem. Kazao je da samo jedinstvena politika podržana od strane svih građana može i hoće poraziti politiku sujete, sebičnosti i narcisoidnosti koju su do sada vodili sada već bivši članovi SDA – saopćeno je iz SDA.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.