13.4.2018. 10:35
0
Vlada ZDK -a usvojila Informaciju o šumskim krađama
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Informaciju o šumskim krađama na području kantona sa prijedlogom mjera za prevazilaženje stanja.

Informacijom su prezentirani i analizirani podaci o sječama i krađama drveta, uzrocima i posljedicama tih pojava kao i problemima u njihovom sprečavanju.

Informacijom je posebno istaknut trend smanjenja krađa u odnosu na predhodne godine, a što je rezultat provođenja Operativnog akcionog plana za čiju je izradu i praćenje, nakon usvojene Informacije za 2016. godinu, zaduženo Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Na temelju podataka koje je evidentirala Kantonalna uprava za šumarstvo, posječena drvna masa u 2017. u odnosu na 2016. godinu u državnim šumama manja za 3.809 m3 ili 28 posto, što je dovelo do smanjenja procijenjenog iznosa šteta za 445.885 KM ili 53 posto, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.