15.4.2018. 16:15
0
"Svi smo mi borci, i ova djeca koja su danas ovdje, to su djeca naših boraca"
Odavanjem počasti svim patriotama koji su poginuli u ratu od 1992. do 1995. u Bugojnu je obilježena 26. godišnjica od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Brojne boračke i druge delegacije položile su cvijeće na lokaciji Centralnog šehidskog spomen-obilježja, na kojem su ispisana imena više od 300 poginulih pripadnika Armije RBiH s područja bugojanske općine.

Istaknut je doprinos pripadnika Armije RBiH u odbrani države od agresije i očuvanju njene cjelovitosti, suverenosti i nezavisnosti, te poslana poruka budućim generacijama kako se žrtva koju su dali nikada ne smije zaboraviti.

Uz čestitku za Dan Armije RBiH, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić pozvao je sve prisutne da „čuvaju uspomenu na prošlost, bez koje ne bi bilo ni sadašnjosti“.

- Svi smo mi borci, i ova djeca koja su danas ovdje, to su djeca naših boraca. Nemojmo to zaboraviti, nemojmo zaboraviti porodice šehida, i one koji su dali najviše za ovu državu - kazao je.

Istim povodom, čestitku je uputila predsjednica Organizacije porodica poginulih boraca-šehida općine Bugojno Džemka Đelilović.

- Mnogi od nas svjedočili su vremenu zla i stradanja, malim ljudima a velikim herojima koji su, prije svega, voljeli slobodu i Bosnu, branili je, i ginuli za nju. Mnogih sudionika velikih bitaka i pobjeda više nema. Na nama je da čuvamo uspomenu na njihova djela – naglasila je.

Apelirala je na Bošnjake, i sve one koji vole Bosnu i Hercegovinu da rade na njenom prosperitetu.

- Radimo za bolju budućnost naše djece i unuka, poštujmo se, cijenimo i ne dozvolimo da se nikad više zlo, koje je bilo u periodu od 92. do 95., ne ponovi – poručila je Đelilović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.