19.4.2018. 17:07
0
Izetbegović preglasan: Nije prihvaćen prijedlog da se razmatra Ugovor sa Islamskom zajednicom BiH
Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH potvrdio je novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH da je preglasan prilikom pokušaja da se na dnevni red uvrsti ugovor sa Islamskom zajednicom BiH.

Izetbegović je kazao da druga dva člana, Dragan Čović i Mladen Ivanić, nisu prihvatila njegov prijedlog - što je ujedno prvi slučaj preglasavanja člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda od početka mandata, javlja N1, prenosi agencija Patria.

Izetbegović je u izjavi novinarima kazao da je Mladen Ivanić svojevremeno bio pristao na modifikovanu verziju ugvoora, nakon čega je Čović bio protiv.

Vijeće ministara BiH prije dvije i po godine utvrdilo je Prijedlog osnovnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice u BiH, te usvojilo Izvještaj tima za vođenje pregovora o obavljenim pregovorima. 

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.