19.4.2018. 20:00
0
Generali HVO-a ignorisali Čovićevo predavanje u Zagrebu
Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović održao je u utorak 17. aprila 2018. godine u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora predavanje pod nazivom “Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu”.

Kako piše Dnevni list, na ovom predavanju nije bilo prisutnih generala HVO-a Zlatana Mije Jelića, Željka Glasnovića, Stanka Sopte, Nedeljka Obradovića, Ivice Primorca, Žarka Tole i drugih, kao ni visokih zvaničnika nekadašnjeg HVO-a.

List dalje navodi da Čović nema podršku hrvatskih generala, a najviše zbog podizanja optužnica Tužilaštva BiH protiv hrvatskih generala. Tako je Jelić mišljenja da hrvatski predstavnici nisu posvetili dovoljno pažnje ovim optužnicama, a glasali su i za izvještaj o radu Državnog tužilaštva za 2016. godinu, prenosi Patria.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.