21.4.2018. 16:39
0
Salkić: Ne zaboraviti rodno mjesto i obavezu prema domovini BiH
Obaveza svih bh.građana, bez obzira gdje danas žive, je da daju svoj doprinos izgradnji demokratskih institucija države Bosne i Hercegovine - naglasio je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.
-Zbog toga se svi Bošnjaci, ali i svi drugi građani, trebaju uvezati u jednu aktivnu mrežu, kako bi bili bolje povezani, i kako bi imali adekvatne informacije o stanju u domovini, ali i o najvažnijim procesima - rekao je Salkić, koji se sinoć sastao s Bošnjacima u gradu Gjoviku, dok je danas u Oslu prisustvovao godišnjoj skupštini Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

U svom obraćanju prisutnima, entitetski potpredsjednik je pohvalio izuzetnu organiziranost te islamske zajednice, kao i predanost u radu na očuvanju čvrstih veza s domovinom.

-Ovakav svijetli primjer organiziranja Islamske zajednice trebaju slijediti i druge organizacije koje okupljaju i predstavljaju Bošnjake, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u iseljeništvu. Kako bi veze između domovine i dijaspore bile čvršće, važno je da svi vi aktivnije budete uključeni u aktivnosti koje su vezane za demokratske procese u Bosni i Hercegovini, ali i da se vaši stavovi, mišljenja i prijedlozi u budućnosti snažnije artikulišu u domovini. Želimo da se vaš glas snažnije čuje u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

Pozvao je Bošnjake širom svijeta da, kada god mogu, pa makar i jednom godišnje, posjećuje svoju domovinu i rodni kraj, jer to je garancija njihove i opstojnosti domovine.

-Neka vam to bude obaveza. Mnogi su puno više dali da bi danas imali našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Nemojte nikada zaboraviti svoje rodno mjesto, a posebno to ne smiju uraditi oni koji su protjerani tokom agresije i genocida, kazao je u svom obraćanju potpredsjednik Salkić.

Godišnjoj skupštini Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj je prisustvovao i Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme, Mensur Pašalić, šef Odjela za dijasporu rijaseta IZ BiH i Nedim Makarević, ambasador Bosne i Hercegovine u Norveškoj.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.