22.4.2018. 17:18
0
"Cijeli pregovarački proces oko Mostara je farsa Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića"
Građanski savez (GS) Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako su pregovori o izmjenama Izbornog zakona i Statuta Mostara koje vode lokalne političke stranke osuđeni na propast.

- Iako iz tjedna u tjedan slušamo kako su blizu rješenja i postizanja dogovora, prava istina je da je cijeli ovaj pregovarački proces farsa u režiji SDA BiH i HDZ-a BiH, odnosno Čovića i Izetbegovića. Njihov zajednički cilj nije osigurati Mostarcima pravo na da izađu na izbore, već donijeti takva izborna pravila i uređenje Mostara po kojem bi na lijevoj strani vječno vladala SDA, a na desnoj HDZ - navodi se u priopćenju.

Također, istaknuto je kako podjela grada na izborne jedinice duž ratne linije, uvođenje zona sa nadležnostima koje imaju jedinice lokalne samouprave, zaboravljanje mostarskih Srba i ostalih, ne predstavlja ništa drugo nego konačnu podjelu Mostara između dvije stranke.

Građanski savez Mostar u priopćenju je pozvao i predstavnike građanskih stranaka koje sudjeluju u pregovorima da ne dozvole da budu uvučeni u 'unaprijed dogovorenu igru podjele Mostara'.

- Svaka podjela na izborne jedinice i zone koja uvažavaju ratne linije razdvajanja je neprihvatljiva, jer dodatno umanjuje građansku supstancu i omogućava cementiranje etničke podjele Mostara na dvije stranačke zone u kojima vladaju lokalni moćnici - zaključeno je u priopćenju Građanskog saveza Mostar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.