24.4.2018. 19:15
0
Izetbegović: Mislim da će prevagu ipak imati jedan kandidat
Predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentarisao je nedavne izjave predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je, gostujući na TV1, naveo da je sve bliže od odustajanja od kandidature za člana Predsjedništva BiH ispred SDA.

"Sami ste svjesni da se ta lista potencijalnih kandidata mijenja. Procedure koje su najavljene za mene nisu dovoljno efikasne, mislim da one slabe neophodno jedinstvo SDA i slabe ukupan kapacitet kandidata koji će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH", kazao je Zvizdić gostujući na TV1.

Kako je kazao Zvizdić, sve je manje zainteresovan za tu funkciju i vrlo blizu je odluci da se njegovo ime uopće ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH. 

Nakon ove izjave, Izetbegović je danas potvrdio da je razgovarao sa Zvizdićem.

"Ja mislim da nije u nedoumici. Ja sam obavio razgovor poslije toga s njim. Mislim da je malo istrčao. Svi smo mi u politici izloženi konkurenciji, nema drugog načina da dođete do kvalitete. Mi ćemo upitati bazu, to su hiljade ljudi koji će dati svoje mišljenje i na bazi toga ćemo odlučiti 26. maja na Konvenciji", kazao je Izetbegović.

Naveo je da bi se cijeli izbor kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH mogao završiti aklamacijom.

"Mislim da će prevagu ipak imati jedan kandidat, da će dobiti preko 50 posto, ali neka to ostane kao neka moja pretpostavka tako da se može desiti da tu stvar završimo aklamacijom", kazao je Izetbegović o izboru SD-aovog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, 26. maja će biti održana Konvencija SDA na kojoj će biti izabran kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH. Aktuelna su tri imena, a to su Denis Zvizdić, Šefik Džaferović i Safet Softić, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.