25.4.2018. 11:46
3
Sarajevo: Djevojčica se povjerila majci da ju je očuh silovao
U Kantonalnom sudu Sarajevo, kako saznajemo, jučer su na suđenju S. M., koji je optužen da je seksualno zlostavljao svoju 11-godišnju pastorku, saslušani prvi svjedoci.

Pred Sudskim vijećem, kojim predsjedava sutkinja Žana Knežević, pojavila se S. S., majka zlostavljane djevojčice.

Od izvora bliskog slučaju saznajemo da je ona iza sebe imala dva propala braka i troje djece, među kojima je i zlostavljana 11-godišnjakinja, kad je u Goraždu upoznala optuženog. Udala se za njega i rodila mu dvoje djece. Isti izvor otkrio nam je da se tu dogodilo prvo zlostavljanje djevojčice. Tad je bio januar 2017. godine. Nekoliko mjeseci poslije, porodica se nastanila u sarajevskom naselju Bojnik, gdje je očuh ponovo seksualno zlostavljao pastorku.

Jezivi slučaj razotkriven je kad se djevojčica povjerila majci. Ispričala je šta joj je očuh uradio u dva navrata tokom prošle godine. Uplašena, S. S. je, zajedno sa svoje petero djece, pobjegla od manijakalnog supruga glavom bez obzira.

Odmah ga je prijavila policiji, a u mučni slučaj uključio se i Centar za socijalni rad.

Djevojčica i majka nalaze se u sigurnoj kući, dok je očuh u pritvoru. Na idućem ročištu, koje je zakazano za 15. maj, bit će saslušani vještaci, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.