25.4.2018. 14:31
0
Iz MUP-a RS-a poručuju: Na obezbjeđenju posjete ruske parlamentarne delegacije 1.200 policajaca
Za provođenje mjera bezbjednosti najvišeg stepena, tokom jučerašnje posjete predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matviyenko Republici Srpskoj, bilo je angažovano 1.200 policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, od kojih na obezbjeđenju u Istočnom Sarajevu 300 i u Banjoj Luci 900.

Bio je formiran i Štab akcije „RS 2018“, potvrđeno je danas iz entitetske policije.

Zahvalili su se građanima na razumijevanju zbog provođenja bezbjednosnih mjera prvog stepena na području Banja Luka i Istočnog Sarajeva, koji su ispoštovali sve zabrane, ograničenja i uputstva, te istakli da nije evidentiran incident.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kako je saopćeno, pohvalio je pripadnike MUPRS-a zbog iskazanog profesionalizma i predanosti u izvršenju poslova i zadataka na obezbjeđenju posjete visoke ruske parlamentrane delegacije. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.