25.4.2018. 17:50
0
Presuda Fahrudinu Radončiću i drugima 16. maja
Presuda Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, optuženim za ometanje rada pravosuđa, zastrašivanje i utjecaj na svjedoka, bit će izrečena 16. maja u 13 sati.

Danas je u Sudu BiH završeno iznošenje završnih riječi odbrane Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada hadžihajića. Advokati odbrane u potpunosti opovrgavaju krivična djela koja se Radončiću i ostalima stavljaju na teret. Fahrudin Radončić od početka tvrdi da je riječ o politički montiranom procesu protiv njega, a braniteljica Bakira Dautbašića, Tatjana Savić, danas je u završnoj riječi ustvrdila kako iza svega stoji tužilac Dubravko Čampara, motiviran ličnom osvetom prema Radončiću.

-  Ne postoje ni osnovni elementi krivičnih djela koja se optuženima stavljaju na teret. Iz dokaza Tužilaštva ne proizlazi bilo kakvo zajedničko djelovanje, dogovaranje ni povezane radnje optuženih. Fahrudin Radončić sa Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem nikada nije imao nikakav kontakt i proizlazi da se Bakir Dautbašić jedini udružio – sa Radončićem se udružio kao član SBB-a, sa Bilsenom Šahman u vanbračnu vezu, a sa Zijadom Hadžijahićem u poslovno-prijateljsku vezu koja traje već dugi niz godina – kazala je Savić.

Odbrana Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman u završnim riječima ustvrdila je da je cijeli iskaz Azre Sarić laž.

- Ona je pokušala ucijeniti Bakira i Bilsenu. Za Fahrudina Radončića nije bilo potrebe da Sarić mijenja iskaz ranije dat jer nikada nije ni spomenula Fahrudina Radončića. Svi izvedeni dokazi potvrdili su kako su glavni svjedoci Azra Sarić i Sabahudin Žujo nepouzdani svjedoci dok je pristrasnost Dubravka Čampare, državnog tužitelja, dokazana i njegovim izuzećem u predmetu odlukom Ureda disciplinskog tužitelja -navela je odbrana.

Odbrana optuženih zatražila je oslobađajuću presudu, a Sud će svoju odluku izreći 16. maja. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.