28.4.2018. 8:35
0
Otrovna materija iz Spreče bi mogla dospjeti u Bosnu
Voda zagađena otrovnom materijom koja je jučer istekla u rijeku Spreču iz postrojenja Fabrike iz Lukavca bi prirodnim tokom Sprečom mogla da dospije u Republiku Srpsku, u regiju Doboj, a potom nizvodno Bosnom sve do ušća u rijeku Savu.
Apeluje se da stanovništvo, posebno vlasnici bunara uz rijeku Bosnu ne koriste vodu iz te rijeke dok na teren ne izađu nadležne ekipe, uzorkuju vodu. 

Neophodno je da na teren prvenstveno izađu inspektori Inspektorata za vode Republike Srpske i nalože dalje aktivnosti. 

U Fabrici "Sisecam soda" iz Lukavca je pukao nasip, pa je istekla veća količina tečnosti sa taloga Bijelog mora, koja je poplavila poljoprivredno zemljište i izlila se u rijeku Spreču. 

(Srna/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.