3.5.2018. 16:55
0
Pitanje Pelješkog mosta riješiti razgovorima u duhu dobrosusjedskih odnosa
Bosna i Hercegovina ima punu podršku Republike Hrvatske na putu euroatlantskih integracija, istaknuto je tokom susreta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića s ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechiom.

Također, konstatirano je da su BiH i Republika Hrvatska prijateljske zemlje, ali da postoji niz otvorenih pitanja čije bi rješavanje doprinijelo da se bilateralni odnosi kreću uzlaznom putanjom.

Predsjedavajući Izetbegović je istaknuo da je neophodno sva otvorena pitanja rješavati iskrenim političkim dijalogom, ali i na nivou stručnih međudržavnih komisija koje bi ponudile konkretna rješenja. Naglasio je da je potrebno da taj dijalog bude intenzivniji te da se odvija uz puno međusobno uvažavanje.

Izetbegović je podsjetio Del Vechija na ranije usvojene zvanične stavove Predsjedništva BiH o gradnji Pelješkog mosta, napominjući da ovo otvoreno pitanje treba riješiti razgovorima u duhu dobrosusjedskih odnosa i uz garantiranje prava BiH koja joj pripadaju po Konvenciji Ujedinjenih nacija o pravu mora (UNCLOS), saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.