4.5.2018. 15:27
0
Sa manifestacije "Dan zlanih ljiljana" poručeno: Nema povlačenja ni sada
Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo (KS) organizirao je 20. tradicionalni susret članova Saveza i gostiju iz društvenog i političkog života grada, KS i BiH povodom 9. maja, "Dana Zlatnih ljiljana" i "Dana pobjede nad fašizmom", a ministar za boračka pitanja Muharem Fišo istakao je da mu je velika čast biti na mjestu odakle se šalju poruke pravde, istine i dostojanstva.

Susret je održan u okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo".

Ovogodišnje druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja te porodica šehida i poginulih boraca dobitnika priznanja počelo je jutros obilaskom mezarja šehida, koji su organizirale općinske delegacije, te polaganjem cvijeća i učenjem Dove šehidima i poginulim borcima.

Nakon toga organiziran je zajednički odlazak na Veliko polje-Igman gdje je položeno cvijeće na Šehidskom mezarju i odata počast palim braniteljima, a organiziran je i istorijski čas. Na Velikom polju odata je počast i borcima Narodno-oslobodilačkog rata (NOR).

Uime Sarajevskog kantona, toj manifestaciji prisustvovali su premijer KS Adem Zolj i ministar Fišo.

- Igman je specifičan za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine i tada smo znali da nema povlačenja. Nema povlačenja ni sada i to je poruka sa ovog mjesta - kazao je Zolj.

Ministar Fišo je istakao da su "heroji pokazali koliko se voli domovina" i da to neće biti zaboravljeno.

- Neki nas danas pokušavaju podijeliti i neće u tome uspjeti - poručio je.

Dodao je da će biti nastavljena podrška uhapšenim braniocima i komandantima koji su nepravedno osumnjičeni za ratne zločine.

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja KS Ismet Godinjak također je uputio riječi podrške nedavno uhapšenom generalu Armije Republike BiH Atifu Dudakoviću i ostalim uhapšenim braniocima.

Dodao je da će u okviru Fondacije za pomoć uhapšenima braniteljima biti omogućeni najedakvatnija podrška i pomoć, saopćeno je iz Pres-službe KS.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.