11.5.2018. 8:31
1
Muriz Memić: Davor kaže da je David ubijen i ja kada sam vidio slike - otkud one povrede na Davidu. Nije ih sam sebi nanio
Govoreći o kontroverznom stradanju Dženana Memića i postupku koji je u toku pred sudom, Dženanov otac Muriz Memić kazao je za N1 da još ima strpljenja, ali i granicu. Tvrdi da ima dokaze da je Dženan ubijen i podsjeća da mu je glavna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić rekla 15. marta 2016. da mu je sin ubijen.

Muriz Memić je kazao da je, nakon što je vidio fotografije Davida Dragičevića, povjerovao u tvrdnje oca Davora Dragičevića kako je njegov sin ubijen.

"Davor kaže da je ubijen i ja kada sam vidio slike - otkud one povrede na Davidu. Nije ih sam sebi nanio. Tužilaštvo i MUP su spremni na sve", ocijenio je Memić.

Dodao je kako ima dokaze i da ne "priča džaba".

"Ja i advokat smo otišli 15. marta 2016. kod glavne tužiteljice Dalide Burzić  i ona je rekla vaš sin je ubijen. To je bilo naguravanje koje je eskaliralo. Ja njoj vjerujem jer ona ne bi smjela davati takve izjave da nema dokaze. Dalida se boji svojih dokaza, ona je mene pokušala diskrimisati. Napisala je pismo da ne želi biti tu gdje sam ja. Ona je zalutala u Tužilaštvu. Ja sam vozač, ona je pravnik, a ja joj sada kažem da sam u ovom slučaju glavni, ja sam glavni tužioc, ona se boji svojih dokaza", poručio je otac Dženana Memića.

Advokat Ifet Feraget naglasio je da "Burzić nije kantonalo tužilaštvo", te da postoje institucije koje daju garanciju za ostvarivanje ljudskih prava. Kazao je kako je Burzić dužna da informiše Kantonalnu skupštinu kad postoji veći interes javnosti, ali je odbila da se pojavi pred Skupštinom zato što se tamo pojavio jedan građanin koji ima dokaze koji dovode u sumnju dokaze od Tužilaštva.

Feraget je naveo da su izjave Burzić pune protivrječnosti, jer je u pismu Kantonalnoj skupštini rekla kako ne želi da utiče na rad Tužilaštva, iako ona mora, kako je zaključio, da utiče na rad. Dalje je naveo kako je Burzić komentrisala određene dokaze prije nego su bili provedeni na ročištu. Feraget je podsjetio da je vještak rekao da je smrt nasilna, tj. posljedica udarca tupim mehaničkim oruđem, te je otkrio da nema ni primarnih ni sekundarnih dokaza o saobraćajnoj nezgodi. On je naglasio da glavni tužilac ima obavezu da vodi računa o članu 6 stav 1 Evropske konvencije o ljudskim pravima o prezumpciji nevinosti, te je kazao da pošto Muriz Memić nije optuženi, nego oštećeni, ima pravo da mu se pruže informacije.

"Greška gospođe Burzić je da je komentarisala dokaze kada nije trebala, a sada kada bi treba komentarisati ona se ne pojavljuje. Bilo bi poželjno da tužilaštvo oštećenima gospodinu Murizu Memiću, gospodinu Davoru Dragićeviću pruži informacije, to ne smeta kvalitetnoj istrazi", zaključio je advokat.

Feraget je kazao kako misli da je Davor Dragičević uspio svoju tvrdnju dokazati. Dodao je da ne postoje dva identična slučaja, ali da su u oba slučaja nasilne smrti. Poručio je da se smrt Dženana Memića pokušava predstaviti kao saobraćajna nesreća, zato što postoje dokazi ko je počinilac.

"U slučaju Dženana Memića saopštenja gospođe Burzić su išli u pravcu da je bilo naguravanje. U slučaju pokojnog Davida Dragičevića imamo pokušaj opstrukcije istrage na samom startu. Ovdje su stvari više nego jasne", ocijenio je advokat.

Muriz Memić je poručio da će u slučaju da se obistine informacije kako će Dalida Burzić biti izabrana za sudiju Suda BiH napraviti šatorsko naselje ispred ove institucije.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.