15.5.2018. 11:04
0
Uskoro gradnja parkinga na mjestu koje je vakuf, iz Medžlisa IZ Mostar poručuju da javnost prešućuje samoinicijativno prisvajanje javnih površina
Medžlis Islamske zajednice Mostar uputio je prosvjed zbog najave da će se zemljište iza bivše robne kuće HIT uskoro početi koristiti kao parking prostor.

"S dubokom nevjericom da cjelokupna mostarska javnost prešućuje samoinicijativno prisvajanje javnih površina ili samoinicijativno donošenje odluka gradskog čelništva, bez poštivanja zakonitosti, procedura i stvarnih nadležnosti, Medžlis Islamske zajednice Mostar podsjeća domaću i međunarodnu javnost da već 17 godina kontinuirano i sistematski ulaže napore na povratu bespravno oduzete vakufske imovine koju su tokom cijelog jednog stoljeća vladajuće strukture koristile argumentom sile i nasilja", priopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Dodaje se kako gradske vlasti ignoriraju zahtjev mostarskog muftije Salema ef. Dedovića da se na tom lokalitetu izvrše kontrolna arheološka iskopavanja, jer se pokazalo da se upravo na tom dijelu nalaze posmrtni ostaci muslimana pokopanih u Lakišića harem.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar najavili su kako će poduzeti sve zakonske mjere kod političkih, pravosudnih domaćih i međunarodnih subjekata kako bi se utvrdila odgovornost gradskog rukovodstva te da će protiv poduzeća MO parking podnijet kaznene prijave.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.