16.5.2018. 12:55
0
Iz MUP-a KS poručuju: Očekuje se od 10.000 do 15.000 ljudi na mitingu Recepa Tayyipa Erdogana
Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo dobila je od Unije evropskih turskih demokrata zahtjev za odobrenje javnog skupa predsjednika Turske Redžepa Tayyipa Erdogana 20. maja u Sarajevu, za koji je prijavljeno prisustvo od 10.000 do 15.000 ljudi, izjavila je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je dobila zahtjev, naložila je organizatorima ispunjavanje određenih uslova propisanih Zakonom o javnom okupljanju. 

Kuldija je navela da je zahtjev Unije evropskih turskih demokrata za održavanje javnog skupa podnesen Drugoj policijskoj upravi 7. maja. "Za skup je prijavljeno prisustvo od 10.000 do 15.000 posjetilaca", rekla je Kuldija. 

Ona je dodala da je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo naložila organizatoru određene mjere u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, a nakon što taj posao bude završen, Uprava policije će sačiniti plan operativnog, saobraćajnog, kontradiverzionog i fizičkog obezbjeđenja ovog skupa. 

Zbog Erdoganovog mitinga u sarajevskoj dvorani "Zetra", fudbalski derbi ekipa "Željezničara" i "Sarajeva" biće odigran u subotu, umjesto u nedjelju, 20. maja. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.