19.5.2018. 16:00
0
Nakon angažovanja SIPA-e i DKPT-a spriječeno 70 nelegalnih ulazaka u BiH
Na osnovu Odluke ministra sigurnosti BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, 18.5.2018. godine, uputili su policijske službenike koji će u sastavu jedinica granične policije pod nadležnošću i zajedno s policijskim službenicima Terenskog ureda Istok – Višegrad Granične policije BiH u narednom periodu nadzirati državnu granicu u cilju sprečavanja ilegalnih migracija.

Kako nezvanično saznajemo odmah je spriječeno 70 pokušaja nelegalnih ulazaka u BiH što znači da je ovakva odluka urodila plodom.

Područje djelovanja TU Istok GPBiH sa sjedištem u Višegradu je granični pojas na području Zvornika, Bratunca, Srebrenice, Višegrada, Rudog, Čajniča i Foče.

Slanje policijskih službenika na istočni dio bh. granice prvi je vid podrške nadležnih organa koju je GPBiH tražila u nekoliko navrata zbog pojačanog migracijskog pritiska, nedostatka od 526 policijskih službenika (prema postojećoj sistematizaciji) i činjenice da su šestomjesečne vanredne i pojačane mjere na granici gotovo iscrpile ljudske i materijalno-tehničke resurse ove agencije.

GPBiH je tražila podršku u vidu popunjavanja svih slobodnih radnih mjesta policijskih službenika GPBiH koji rade poslove graničnih provjera i nadzora, vanrednim prijemom i školovanjem dodatnog broja kadeta, ili da se zbog hitnosti, jedan broj radnih mjesta popuni privremenim eksternim premještajem policijskih službenika iz drugih policijskih agencija. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.